Introvert eller extrovert?

0

Halloj på er?

Är du introvert eller extrovert?

Har du koll på vad det ena eller andra innebär?
När jag förstod att jag är introvert så kände jag en lättnad och att det förklara endel om mig själv, varför jag har så stort behov av att vara själv och ladda mina batterier och varför det blir kortslutning när det händer för mycket runt mig, när jag måste dela mig och min uppmärksamhet på många olika ställen och personer?jösses säger jag bara?.

Många gånger, speciellt innan jag visst, kände jag att det var nått fel på mig. Jag dömde mig själv för att jag inte orkade, jag såg bara att jag inte passade in och fick höra att jag va osocial, min inre kritiker va inte speciellt snäll. Min omedvetenhet om mig själv och mina behov skapade mycket kaos, speciellt känslomässigt och ofta ville jag bara fly från mitt liv, jag kände att jag aldrig fick vara i fred, var ofta arg och möttes av oförståelse. Men det är ju också så det fungerar många gånger, vi möter oss själva i andra på olika sätt.

Att vara introvert är inte alltid så himla lätt men ju mer medveten du är om dig själv desto lättare är det på nått sätt, man blir bättre på att sätta gränser och stå upp för sig själv och sina egna behov.

Just nu är jag själv i en fas där jag lär mig att anpassa mig, jag förstår och känner mina behov mycket mer nu och håller på att lära mig leva med det, typ. Låter nästan som jag är sjuk eller nått?men grejen är att jag kämpade emot så himla länge, jag ville verkligen inte acceptera läget för jag ville vara som “alla andra”. Och detta kan jag koppla till Orättvisans sår där man inte accepterar sina begränsningar, eller sig själv, vilket kan leda till utmattning vilket jag hamnade en sväng i men lyckades vända. Jag är dessutom högkänslig vilket jag också haft svårt att ta in, känsligheten tar liksom aldrig slut?. Jag är uppväxt bland familj och vänner där man inte ska känna, inte känna efter hur man mår och helst inte visa några känslor alls så jag förstår ju vart mitt motstånd kommer ifrån.

Att grubbla och övertänka saker ingår tydligen i detta också, vilket jag varit extremt duktig på, speciellt negativa tankebanor och mönster. Nått som hjälpt mig oerhört mycket är meditation? det hjälper till att lugna tankarna. Men även personlig utveckling där jag jobbat mycket för att just förstå mig själv, acceptera och älska mig själv och medvetandegöra allt som är jag och som inte är jag. För även andra människor, de runt oss kan ha åsikter om hur och vem vi bör vara, andra människor påverkar oss oavsett om vi är medvetna om det eller inte och det är också röster vi behöver avvisa ifrån våra tankar och vårt eget system.

Hur påverkar det ditt liv att vara det ena eller det andra? Känns det som en tillgång för dig i ditt liv eller en börda? Eller det kanske är något du vill förstå mer för att förstå dig själv bättre?

Vill du ha hjälp att förstå dig själv? På www.livsinspiration.com har vi kurser som kan hjälpa dig❤️

//Susanne

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke