Låt oss diskutera meditation?

0

Meditation är nog ett ämne jag finner mer intressant att diskutera nu för tiden än förr, då förstod jag inte grejen eller syftet. Och i början va man ju så ny på det och man skulle försöka förstå hur man gör.

Jag kommer ihåg första gången jag skulle ligga ner och slappna av i en vägledd meditation, jösses alltså, bara grejen med att slappna av ögonen och blunda va ju svårt då?.

Hur mediterar du?
Jag brukar oftast ligga ner för jag har upptäckt att då har jag lättare att slappna av och komma djupare in i meditationen, istället för att bli distraherad av vad kroppen gör när jag sitter, typ att det spänner i nån muskel eller gör ont.

Så för att komma riktigt djupt i avslappning så rekommenderar jag dig att ligga ner, somnar gör man visserligen ibland men det gör inget, man får det man behöver ändå. Och det är nästa punkt jag vill nämna, sätt inte en massa krav på dig själv att det ska vara på ett visst sätt, att du måste stänga av tankar, få till dig massa grejer osv det måste inte vara ”perfekt”.

Jag förstod grejen med meditation, på riktigt, första gången jag gjorde en ordentlig känslomässig utrensning, för det va också då jag upplevde att något släppte i kroppen första gången, något hände i mig på ett annat sätt än innan. Då använde jag inte ens en meditation utan musik, för orden i musik kan också leda oss in dit vi behöver gå i oss själva, de träffar liksom rätt och följer man med i det som händer och inte kämpar emot så händer det grejer.

Vilket är nästa grej jag vill prata om, vill du skapa stora förändringar i dig själv, släppa på ditt gamla bagage, gamla föreställningar, lösgöra dig och rensa ut och sen även släppa in kärleken, själen och det högre jaget, så måste du tillåta dig att uppleva. För genom upplevelsen så kommer utvecklingen.

Jag vet att det kan vara skit jobbigt att återuppleva våra känslominnen, minnen från tidigare liv, läkning på djupet, för det är så mycket som sitter i kroppen, mer än man ens kan föreställa sig. Men det är samtidigt så himla intressant när grej efter grej kommer fram så man får större förståelse för sig själv och sitt liv, man samlar pusselbitar liksom.

Och man blir samtidigt lättare och lättare- för låter man sig gå in i alla upplevelser hur jobbiga de än är, tillåter man sig skapa en större medvetenhet på ett djupare plan, så vaknar man- man kommer till det fysiska uppvaknandet och får uppleva den friheten och upplevelsen av livet där man känner sig levande och inte bara att man överlever.

Man kan gå hur djupt som helst i sig själv, det beror ju på vad man vill. Samtidigt så är ju meditation dessutom bevisat ha hälsosamma effekter. Sen så ska man välja meditationer som hjälper en att komma dit man ska, behöver man exempelvis se vad som hindrar att man tar sig framåt så väljer man en sån, behöver man lösgöra oro eller blockerad energi så väljer man en sån. Jag har jobbat massor med hjärtat, förut va det som ett tomt hål fullt med sorg och förtvivlan. För att rensa där så det fylls på med kärlek så har jag använt både musik och healingmeditationer.
Vill du ha tips på vägledda meditationer för personlig och andlig utveckling så kan jag ge några tips❤️

Jag har blandat meditation och att få mer förståelse genom att läsa olika böcker som just förklarar hur vi fungerar med olika kurser där man får titta ännu mer på sig själv, livet, drömmar, vad som håller fast, mönster och föreställningar man har med sig. Jag har jobbat mycket med min energi genom exempelvis Chakrabalansering men också de fem elementen som är vatten, luft, eld, jord och ande.
För det jag även hittar på utsidan ger mig mer förståelse och förklaringar till det jag hittar på insidan.

Så, hur mediterar du, vad har du för syfte med det? Behöver du tips på meditationer? Vad har du för erfarenheter? På hemsidan finns olika kurser där meditation är ett perfekt och användbart redskap på din resa djupare i dig själv och friare.

www.livsinspiration.newzenler.com

//Susanne

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke